ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni od Kupaca prilikom obradi narudžba Internet stranice G-sense.hr
Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja G-sense.hr i Općih uvjeta poslovanja G-sense.hr web trgovine.

 
Terra Lab d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice G-sense.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako Terra Lab d.o.o., Lanište 22, Zagreb (u daljnjem tekstu G-sense.hr) obrađuje osobne podatke.

 
G-sense.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi djelatnici G-sense.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 
Upućuju se Kupci Internet stranice G-sense.hr (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama G-sense.hr (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke.
G-sense.hr. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

 
G-Sense.hr štiti privatnost korisnika usluga na način da prilikom realizacije traženih usluga i davanjem obavijesti uz naše usluge, koristimo isključivo podatke koje korisnik pristane dati.
Obvezujemo se da osobne informacije nećemo prodavati, iznijeti ni dati trećim osobama. Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@g-sense.hr ili putem našeg kontakt obrasca na stranici g-sense.hr.
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti tijekom potvrđivanja „uvjeta poslovanja“ u procesu stvaranja narudžbe na Internet stranici Alphastrong, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.
G-sense.hr. će kod obrade narudžbe zatražiti od Kupca sljedeće podatke: ime i prezime, e-mail adresa, broj mobitela, adresa stanovanja, mjesto stanovanja i poštanski broj. Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za potvrđivanje narudžbe te potvrđivanje da se slaže s „uvjetima poslovanja“ na stranici G-sense.hr.
Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

 
Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu G-sense.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.
Također možemo prikupljati informacije o klikovima i G-sense.hr stranicama koje su vam prikazane.

 
G-sense.hr ne koristi opciju registracije svojih korisnika putem unosa korisničkog imena i lozinke – shodno tome, alphastrong ne prikuplja podatke vezane uz registraciju korisnika.
G-sense.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice G-sense.hr koji pristupaju Internet stranici G-sense.hr, u svrhu realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, te komunikacije s Kupcem.

 
G-sense.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, slanja elektornskom poštom onavijesti o promotivnim akcijama i popustima te drugim aktivnostima vezanim za poboljšanje usluge i proizvoda u ponudi na g-sense.hr.

 
Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 18 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 18 godina ne smiju koristiti G-sense.hr Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice G-sense.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 18 godina, nit alphastrong u bilo kojem trenutku ne promovira svoje proizvode osobama mlađim od 18 godina.

 
Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju „uvjeta poslovanja“ na stranici g-sense.hr prihvaća i potvrđuje da je upoznat s informacijama iz ove Izjave o privatnosti, te sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici g-sense.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.
Korisnik koji tijekom procesa naružbe pristane na „uvjete poslovanja“ daje svoju dozvolu internet stranici g-sense.hr za obradu osobnih podataka koji se koriste i za slanje promotivnih poruka i ostalih akcija vezanih za poboljšanje usluge i proizvoda koje nudi stranica g-sense.hr.
Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu info@g-sense.hr ili putem kontakt obrasca na g-sense.hr.

 
G-sense.hr neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima:

 
G-sense.hr će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

 
Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

 
G-sense.hr u trenutku plaćanja na Internet stranici G-sense.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva T COM Payway, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, ugovornog partnera G-sense.hr i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod T COM Payway pružatelja usluge, koji te podatke pohranjuje u skladu s najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „potvrda narudžbe“.
G-sense.hr ni u jednom trenutku nema pristup, ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica.

 
Pristup i ispravak osobnim podacima

 
Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od G-sense.hr cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail info@g-sense.hr ili putem kontakt obrasca na g-sense.hr.

 
Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

 
Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu info@g-sense.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od G-sense.hr putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail info@g-sense.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

 
Pravo na prigovor

 
Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu info@g-sense.hr. Naravno, imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

 
Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

 
Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i G-sense.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka G-sense.hr uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako G-sense.hr provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice G-sense.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. G-sense.hr se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

 
Izmjena Izjave o privatnosti

 
Ovu Izjavu o privatnosti, G-sense.hr može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na G-sense.hr Internet stranici. Novi tekst Izjave o privatnosti počinje vrijediti odmah nakon objave izmjenjenog teksta na g-sense.hr Zato G-sense.hr poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju Izjavu o privatnosti, odnosno „zaštita privatnosti osobnih podataja. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu G-sense.hr. Nastavak uporabe Internetske stranice G-sense.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.
Pravila o postupanju s „kolačićima“

 
Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na G-sense.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica G-sense.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.
Kolačići se mogu klasificirati kao:
Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.
Trajni kolačići (Persistent cookies) – Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. G-sense.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete G-sense.hr.
Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane G-sense.hr.hr, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

 
Koje su Vam opcije dostupne?

 
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.
Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na G-sense.hr Internet stranici.

Top